top of page
Terras Avond kleine huisje

Ons Verhaal

Hoe het hier allemaal begon hier op de Hendrikstraat....In september 2017, net voor de tweede keer mama en papa geworden. Ik kon het tijdens mijn zwangerschapsverlof toch niet laten om af en toe wat immo sites door te scrollen. Met veel moeite kreeg ik Jörg zo ver om eens langs te rijden. Langs de straatzijde was het echt schrikken wat een ruïne troffen we hier aan. Op de brievenbus stond een naam geschreven, die deed bij Jörg snel een belletje rinkelen, hij realiseerde zich plots dat zijn buurmeisje uit zijn kindertijd hier woonde. En vanaf toen ging het snel, we brachten een bezoek en 5 dagen later hadden we een hoeve gekocht die maar voor 60% bewoonbaar was, lees: me  nog heel veel werk voor de boeg. Had ik het al gezegd, we hadden net 2 kleine kindjes en ook net een grondige totaal renovatie achter de rug, het was dus tijd voor weer een nieuwe challenge zeker ... 

Hoeve voor de restauratie

We reizen enkele jaartjes tussen het Kleine en Grote huisje (door onze kids gekozen namen), want in dat laatste is er nog geen keuken voorzien en na een jaartje beginnen we aan de verbouwing van het voorste gedeelte. Toch geen sinecure zo een vakwerk terug op orde krijgen. But we did it!! 

 

“En wat nu met het Kleine Huisje”, vraagt Marie. “Zullen we er een bakkerijtje van maken, of een gezellig koffiehuisje?” Verschillende ideetjes kruisen onze gedachten, en uiteindelijk besluiten we om ons huisje te delen met anderen.  

 

Sinds het voorjaar van 2023 kan je genieten van rust en alle comfort in een historisch karakter. Alleen, met z’n tweetjes of met je gezin ontsnap je hier zeker aan de dagelijkse ratrace. Je bevindt je op een boogscheut van de mooie natuur die Haspengouw te bieden heeft, of brengt een bezoek aan leuke steden als Sint-Truiden en Hasselt. Wij staan voor je klaar om onze streek te verkennen.  

Erfgoedfoto

Tot binnenkort in "Het kleine huisje" Marie, Jules, Ina & Jörg

bottom of page